+36 30 330 41 53

Statikus vagy forgatható biztonsági kamerát érdemes választani?

A biztonsági kamerarendszerek között találhatunk statikus, azaz egy kötött helyet figyelő készülékeket, valamint forgathatóakat. Mindkét típusnak megvan a maga előnye, ami miatt bizonyos szituációkban érdemesebb azt választani. 

 

Ha egy fix helyszínt szeretnénk megfigyelni, a statikus lesz az ideális: ez folyamatosan kitűnő minőségű felvételt fog készíteni ugyanarról a területről. Nemcsak a nyaralónk ajtaját tudjuk vele figyelni, de ha van egy boltunk, akkor a kassza környékét is érdemes ezzel a típussal ellenőrizni. Amellett, hogy így kontroll alatt tartható a pénzforgalom, problémás vásárlók vagy vagyonkárosodás esetén ez a kamerakép fog részletes információt biztosítani.

 

Amennyiben vendéglátóhelyet üzemeltetünk, ott rendszeres a pénz nagy forgalma kis értékben. Emiatt a pénztárgépet is statikus biztonsági kamerával érdemes ellátni – így kiszűrhető az alkalmazottak zsebre dolgozása. 

 

Ugyanakkor, ha olyan szolgáltatást nyújtunk, ahol rengeteg vendég megfordul, esetleg ügyféltér van kialakítva, ott már érdemesebb forgatható kamerát választani. Ugyanez igaz a raktárterekre vagy a parkolókra, amiket célszerű minél nagyobb lefedettségben ellenőriztetni. A forgatható kamera előnye, hogy mindig arra a területre fókuszálhatunk vele, ahol a történések zajlanak. Így követhető az áru vagy akár személyek mozgása is. A forgatást vezérelhetjük manuálisan (ez jellemzően az őrzés-védelmet ellátó személyzet feladata), vagy szoftveresen, például egy arc vagy tárgy felismerő rendszerrel összekötve. 

 

A forgatható kamerák beállíthatóak folyamatos mozgásra, szaknyelven mondva pásztázásra is. Ilyenkor a készülék mozgása egy előre beállított rendszer szerint történik. 

 

Amennyiben biztosra szeretnél menni, hogy minden fontos esemény rögzítésre kerüljön, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!