+36 30 330 41 53

Rejtett kamera a lakásban? Jól gondold át!

A filmekben számtalanszor látunk arra példát, hogy az egyik főszereplő megpróbál elrejteni egy kamerát a lakásban, vagy éppen a krimi sorozatokban derül ki, hogy valakit bizony a tudta nélkül, hosszú ideje megfigyelnek – és ez jellemzően a bűnöst segíti leleplezni. Habár ez kedvcsináló tud lenni arra, hogy otthonodba te is elhelyezz titokban egy kamerát, fontos felhívnunk a figyelmedet: amennyiben másokkal is együtt élsz, az ő tudtuk és beleegyezésük nélkül nem telepítheted a megfigyelő rendszert.

 

A rejtett kamera piaca széles kínálatból áll, ám hatékonyságuk pont alacsonyabb, mint egy valódi biztonsági kamera rendszernek. Eleve a rejtettségük miatt nincsen elrettentő erejük a látható kamerákhoz képest, és az elhelyezésük miatt lehet, pont a lényeget nem tudja rögzíteni az eszköz. Továbbá, ha háziállataidat, családtagjaidat vagy az otthonodba belépő alkalmazottakat figyelnéd meg, tudd: csak a kutyád vagy a macskád nem fog jogi pert indítani, ha kiderül, hogy rejtett felvételeket készítettél róluk. Mindenki más viszont a titokban és a beleegyezése nélkül rögzített felvételnél a magánélet megsértése miatt feljelenthet, amely komoly jogi következményeket vonhat maga után. 

 

A megoldás tehát az, hogy ha diszkréten, de nyíltan vállalod a veled egy háztartásban élők és ott dolgozók előtt, hogy otthoni biztonsági kamerákat szeretnél beüzemelni. Ahol semmilyen okból nem helyezhetsz el kamerákat, azok a védett helyiségek: a fürdőszobák, illemhelyiségek és öltözők. A privát szféra védelme alá tartozik emellett minden cselekvőképes, 18 életévét betöltött személy – így nagykorú gyermeked vagy lakótársad, bérlőd esetében nincsen jogod a tudta és engedélye nélkül kamerát tenni a hálószobájába. 

 

Amennyiben tényleg profin szeretnél eljárni, mi segítünk körültekintően és a jogi szabályoknak megfelelően telepíteni azt a kamerarendszert, amely magasfokú biztonságérzetet nyújt, és elrettentő erővel rendelkezik. Vedd fel velünk a kapcsolatot még ma, és segítünk megvalósítani a megfelelő stratégiát!