+36 30 330 41 53

Van, hogy hiába olvasunk utána mindennek és alaposan körüljárunk egy témát, mégsem tudjuk megelőzni az összes felbukkanó hibalehetőséget. Habár biztonsági kameráknál ritkán előfordulhat valamilyen rendellenesség, szerencsére könnyedén orvosolhatóak a megfelelő szakértelemmel. Mi most pár egyszerű tippel segítünk neked, hogy gyorsan kiderítsd a probléma forrását.

 

  • Először is, ellenőrizd a kábelek és a konnektorok épségét. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy nem a készülék hibásodott meg, hanem az áramellátás akadozik. Érdemes azt is megfigyelni, hogy a megfelelő csatlakozóval van-e összepárosítva.
  • Az internetkapcsolat sem elhanyagolható, amennyiben Wi-Fi-hez csatlakoztatott rendszered van. Ellenőrizd, hogy megfelelő-e az ellátottsága és nincsen probléma a routerrel sem. Egy átmeneti áram, vagy internetszünet is könnyen okozhat ideiglenes galibát.
  • Nézd meg, hogy a számodra megfelelő funkciók lettek-e beállítva. Némelyik biztonsági kamera csak gyári opciókkal használható, míg más típusok manuálisan is szabályozhatóak, ezért ezt mindenképpen fontos felülvizsgálni. Ha szükségét érzed, állítsd vissza a gyári beállításokra a rendszert.
  • A legtipikusabb javaslat, amit minden IT-s szokott kérdezni: az újraindítást próbáltad már? Ha még nem, érdemes ezt is végrehajtanod.
  • Amennyiben saját applikációval működik a készülék, ellenőrizd, hogy a legfrissebb verziót használod-e.

 

A legtutibb javaslatunk, amit még tehetsz meghibásodás esetén, hogy felveszed velünk a kapcsolatot. Murphy szállóigéje óta tudjuk, hogy bármi elromolhat – és ritka esetekben ez előfordulhat a biztonsági rendszerekkel is. Ha azonban figyelünk néhány szempontra és a megfelelő szakértelem mellett szereltetjük be a készüléket, akkor ez a kockázat nagy mértékben csökken. Kérdéseiddel vagy igényleadással kapcsolatban bátran fordulj hozzánk, és segítünk kiküszöbölni a problémát!