+36 30 330 41 53

Melyik az otthonod leggyengébb pontja? A legtöbben az ablakokra tippelnének, és valóban sok lakás esetében egy-egy könnyen felfeszíthető nyílászáró jelenti a betörő számára az egyszerű bejutás lehetőségét. Logikus gondolat tehát, hogy ezeket érdemes a beltéri kamerarendszerrel figyeltetned. Tapasztalataink szerint azonban van jobb megoldás – olvass tovább, mert egy hasznos alternatívát ajánlunk cikkünkben.

 Fókuszált megoldás helyett univerzális

Ha nem besurranó tolvajról beszélünk, akkor biztos lehetsz abban, hogy a betörők komoly megelőző terepmunkát végeznek és a lakásod vagy házad környezetét alaposan kifigyelik. E folyamat célja, hogy megállapítsák, hol vannak azok a bizonyos gyenge pontok. Egy-egy árnyékosabb, fákkal, bokrokkal takart kerti rész, egy könnyen elérhető magasföldszinti erkély, egy gyenge védelmet biztosító teraszajtó egytől egyig kockázatot rejthetnek magukban.

Egy kamerás megfigyelő rendszer úgy teremti meg a biztonság érzetét, hogy közben nem kell rácsok között élned. Ám szükséges-e, hogy kifejezetten csak a gyenge pontokra irányuljon a kamerák figyelme? Természetesen lehetnek olyan helyzetek, amikor érdemes egy-egy pontot külön is monitoroznod, de az ablakok helyett egy nagyobb területet belátó, halszemoptikás megoldással több legyet üthetsz egy csapásra.

 A halszem optika előnyei

A nagy látószög eredménye az, hogy a kamera mozgás nélkül is belát egy, a szokásosnál jóval szélesebb teret. Ez csendesebb működést tesz lehetővé, egyszersmind kevesebb eszköz felszerelését indukálja, így téve költséghatékonnyá a kamera rendszer telepítést.

A jól elhelyezett kamerák egy igazán fontos további előnyt is biztosítanak: A hívatlan vendéget már a betörést megelőzően tudják rögzíteni, amely nagyban segíti a későbbi kézrekerítést és azonosítást. A nagy látószögű kamerarendszer ezt a funkciót hatékonyan látja el beltéren és kültéren egyaránt.

A bűncselekményeket elkövető személyek által használt gyakori megoldás, hogy a kamerákat lefújják vagy a védtelenül hagyott kábelek elvágásával semlegesítik. Ez egy kizárólag az ablakot mutató célkamera esetében valódi kockázat, amely szinte teljesen kizárható a halszemoptika segítségével – hiszen az jóval nagyobb eséllyel rögzíti az elkövetőt már nagyobb távolságból.

Ha kamerarendszer kiépítését vagy telepíttetését tervezed, keress bennünket bizalommal. A KameraBázis csapata örömmel segít kialakítani azt a diszkrét védelmet, amelyre a nyugodt otthoni körülmények megteremtéséhez szükséged van.