+36 30 330 41 53

Így növeld tovább otthonod biztonságát egy biztonsági kamerával

A családi ház biztonsági rendszerei az elmúlt évtizedekben egyre sokoldalúabbakká váltak, köszönhetően az innovatív megoldásoknak. A távirányítású záraktól a biztonsági kamerákig rengeteg lehetőség nyílt, és ezek ma már könnyen összehangolhatóak az okoskészülékekkel is. Így a legfontosabb és megnyugtató információkat az otthonod állapotával kapcsolatban szó szerint a tenyeredből olvashatod ki, bárhol és bármikor. 

 

Ha azonban szeretnél valóban meggyőződni arról, hogy vagyonod biztonságban van, kövesd ezt a néhány tippet, melyekkel elrettenthetőek a bűnözők és elkerülhető, hogy betörjenek hozzád.

  • Ne tartsd az értékeidet szem előtt 

 

Az egyik legfontosabb tanács, amit adhatunk, hogy ne tedd magad potenciális célponttá. Lehet, elsőre nem is gondolnád, hogy sok ellopni való lenne a lakásodban vagy a garázsban, nyaralódban – de hanem vagy elég körültekintő és elől hagyod értékeidet vagy kevésvé vagy óvatos, akkor a betörők sokkal nagyobb valószínűséggel fognak próbálkozni. Egy jó állapotban lévő autót érdemes például a kertben vagy a garázsban tartani – de a régi, olcsóbbnak ítélt jármű is képviselhet olyan értéket, ami miatt célponttá válhat (példul gyakori az alkatrészek miatti lopás). Lehet, hogy egy magas épület egyik felső emeletén élsz vagy éppenséggel tűzfalra néz a nappalid – de az értékeidet így se hagyd elől a lakásban. Tedd őket fiókba vagy olyan dobozba, ami a kíváncsi tekintetek elől rejtve marad.

  • Fontold meg a rejtett kulcs helyét

 

A pótkulcs jellemzően a lábtörlő alatt, a postaládában vagy az ajtó körüli repedésben rejtőzik. Egy betörőnek pedig pontosan ezeken a helyeken fogja legelőször keresni. Ha mindenképpen szükség van rá, akkor tedd olyan helyre, ami nem egyértelmű vagy csak neked és legfeljebb egy hozzátartozódnak ismert. Emellett a családi ház kamerarendszerével megfigyeltetheted az ajtót – így mindig láthatod, ki matat a zárral.

  • Sose add közszemlére, hogy nem vagy otthon

 

Természetes, hogy elutazol pihenni vagy egyszerűen csak nem töltöd otthon az estét. Egy hosszabb távollét alatt azonban könnyen látványos nyomai keletkezhetnek annak, hogy nem tartózkodsz a lakásod körül: a gyorsan növő fű, a teljesen besötétített ablakok vagy a felhalmozódó levelek a postában mind jelek a kéretlen látogatóknak. Ha jó a viszony a szomszédokkal, akkor kérd meg őket, hogy segítsenek a ház gondozásában. A postaládád pedig kiürítheti valamelyik hozzátartozód a távolléted során. Bevethetsz önműködő, időzíthető lámpát, ami adott időben fel-, majd lekapcsolódik – esténként olyan hatást keltve, mintha otthon lennél. 

 

Menj biztosra!

 

Ha teljes biztonságban akarod tudni az otthonodat, akkor a jól kiépített, profi kamerarendszer a legjobb megoldás! A tapasztalt szakemberek által kiépített hálózat kettős védelmet nyújt: egyrészt eltántorítja a betörőket, másrész ha mégis megtörténne a bűncselekmény, utólag a hatóságok munkáját nagyban segíthetik a rögzített felvételek.

 

A januári akciónk családi házaknak és nyaralóknak kifejezetten ideális – az ország bármely területére kiszállunk, és professzionális segítséget nyújtva hamar kiépítünk egy olyan védelmi rendszert, ami mellett bármikor nyugodtan elmehetsz pihenni hosszabb időre is.