+36 30 330 41 53

Hogyan válaszd ki a megfelelő biztonságtechnikai céget?

A legjobbal szeretnél dolgozni, hiszen a családod és értékeid biztonsága az első számodra? Mégis, hogyan érdemes meghoznod a döntést? Mik azok a szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venned a kamerarendszert telepítő cég kiválasztásakor? Cikkünkben ehhez hozunk néhány tippet és ötletet.

 

Kommunikáció

 

A világ legjobb szakértőjét is megbízhatod a biztonsági kamera rendszer tervezésével és szerelésével, ha nem találjátok meg a közös hangot, akkor nem leszel elégedett. Érdemes tehát néhány alapvető szempontot figyelembe venned: 

 

  • Milyen módon tartjátok a kapcsolatot? 
  • Eléred-e telefonon, ha szükség van rá? Ha nem, akkor visszahív-e?
  • Tudtok-e elektronikus formában egyeztetni?
  • A szolgáltatást nyújtó cég honlapja szintén beszédes: egy jól megírt, átlátható weboldal mögött valószínűbb, hogy egy összeszedett, hatékonyan dolgozó csapat áll. 

 

Referenciák

 

Napjainkban már alapvető, hogy egy szolgáltató közzéteszi a referenciáit az online felületein, méghozzá képekkel és az ügy részletes leírásával. Három darab kamerás stockfotó és egy Péter néven jegyzett egysoros “visszajelzésnél” azonban többre is igényt tarthatsz. A legjobb szolgáltatók lehetőséget biztosítanak arra, hogy a referencia ügyfeleikkel egyeztethess. Természetesen fontos, hogy senki idejével ne éljünk vissza ilyen helyzetekben, de annál jobb sanszod nem lesz megismerni a szolgáltatót, mint beszélni valakivel, akinél nemrég átadott egy munkát.

 

Ha viszont nincs referencia vagy a szolgáltató nem engedi a korábbi ügyfelekkel való egyeztetést, az intő jel lehet.

 

Professzionális ajánlat

 

Egy kamerás megfigyelő rendszer tervezése és telepítése egyaránt komoly szakértelmet igényel, melynek meglétéről az adott ajánlatból is következtethetsz. Helyszíni kiszállás, terepszemle nélkül esélytelen, hogy bárki “hasra ütve” hatékony, profi kamerarendszert állítana össze. Ha a szolgáltató képviselője a helyszínen nem készít képeket, nem jegyzetel, kezeld fenntartással a kapott ajánlatot. 

 

Árazás

 

Szinte minden piacra igaz, hogy mindenkinél lehet olcsóbb ajánlattevőt találni. A kapott ajánlatokat azonban a szakértelem és tapasztalat mentén érdemes súlyoznod, hiszen egy drágább ajánlat elfogadásakor szinte biztos, hogy magasabb színvonalú iparosmunkát kapsz. Egy olcsóbb ár nem egyértelműen jelenti azt, hogy fél év után a kamera lepottyan a falról, de előfordulhat, hogy a telepítéshez szükséges munkáknál nehezen lesz tetten érhető az igényesség. Ha pedig javításra van szükséged, esetleg kérdéseket tennél fel, a szakembernek már a hűlt helyét találod. 

 

A fentiek mentén érdemes végiggondolnod, hogy kivel építteted ki az otthonod és családod hosszútávú biztonságát szavatoló kamerarendszert. Ha egy megbízható csapattal dolgoznál, keress bennünket bátran – örömmel segítünk!