+36 30 330 41 53

Ezért vizsgáld felül évente legalább egyszer a biztonsági rendszeredet!

Az otthoni nyugalmat, a vagyontárgyaid és családod védelmét leginkább a biztonsági kamerákkal érheted el. Mégis, ahogy Murphytől tanultuk, egyszer minden elromolhat. Lehet, nem veszed észre, hogy nem működik tökéletesen a kialakított rendszer, és ez csak akkor derül ki, ha már megtörtént a baj. Ezt azonban könnyen kivédheted, ha megfelelően karban tartod a kamera rendszert

 

Minden modellnek megvan a maga útmutatója, ezért érdemes annak a mentén végiggondolni a legszükségesebb ellenőrző lépéseket. Cikkünkben bemutatunk néhány univerzális ötletet, amelyet márkától függetlenül is bátran bevethetsz!

 

Tesztelj okosan

Először is gondold át, hogy a teljes rendszert, vagy csak bizonyos szegmenseket szeretnél átvizsgálni. Amikor ezt szeretnéd elvégezni, várhatóan fog-e valaki más is otthon tartózkodni, netán tervez akkor elindulni otthonról vagy éppen hazaérkezik? Ha teheted, minimalizáld a zavaró tényezőket azzal, hogy a tesztelésbe bevonod a veled egy háztartásban élőket, vagy megkéred őket, hogy ne tartózkodjanak az ingatlanban az ellenőrzés során. Beszélj velük arról, mire számíthatnak, amíg ez a folyamat tart, így biztos senkit nem ér váratlan meglepetés.

 

Amennyiben van riasztód vagy egyéb jelzőrendszered, azt állítsd teszt üzemmódra – elvégre, nem akarod véletlenül kihívni a biztonsági szolgálatokat vagy a rendőrséget.

 

Tedd irányba

Ellenőrizd mindegyik kamerát aszerint, hogy a megfelelő irányba néznek-e? Esetleg akadozik-e a mozgásuk, miközben pásztázzák a környéket? Amennyiben mozgásérzékelősek, sétálj el előttük párszor, ezután ellenőrizd a felvételt.

 

Vizsgáld meg azt is, hogy idő közben nem került-e eléjük olyan tárgy, ami akadályozza őket – a legtöbbször egy újonnan ültetett növény tud problémát jelenteni. 

 

Takarítsd át

Nézd meg a felvételeket, hogy mennyire élesek vagy éppen tompák. A kinti kamerák lencséjét hamar lemoshatod egy nedves tisztítókendő segítségével, a beltérieket pedig szintén érdemes portalanítani. Ne használj durva felületű szivacsokat vagy vegytisztítókat, mert ezek roncsolhatják a lencséket! 

 

Ezután ellenőrizd a felvételek közti különbséget. Ha nincsen változás a kép élességét tekintve, gondold át: elég stabil a back-up rendszer? Nem sérült-e valahol valamilyen kábel?

 

Professzionális teszt és szerviz

Függetlenül az élesített biztonsági kamera rendszer komplexitásától, érdemes annak professzionális tesztelését és szükség esetén az eszközök karbantartását, javítását legritkább esetben 2-3 évente elvégeztetned. Ez nem csak abban segít, hogy a rendszerhez tartozó garancia feltételeit teljesítsd, de így biztos lehetsz abban, hogy a rendszered hardver elemei tökéletesen működnek, és a hozzájuk tartozó softwarek is biztosan a legfrissebbek. Ha nyugodtan szeretnél aludni és értékeidet biztonságban tudnád, keress bennünket bizalommal!