+36 30 330 41 53

Ezért ne vegyél olcsó, ismeretlen márkájú biztonsági kamerát otthonra

Biztosan előfordult már veled – vagy egy ismerős ismerősével –, hogy online, valamelyik nagyobb oldalról jó áron rendeltél egy márka nélküli tárgyat… és a doboz kinyitásakor nem azzal szembesültél, amire számítottál. A várthoz képest a termék mindenben alulteljesített. Valamikor nagyot lehet nyerni egy olcsóbb, névtelen másolattal, de a kamerák esetében érdemes alaposabbnak lenned, mielőtt örvendeznél egy túl jónak tűnő alkun. 

 

Az olcsó kínai kamerák első pillantásra kecsegtetőnek tűnhetnek, hiszen azt gondolhatjuk, hogy a hosszú várakozásért cserébe rengeteget lehet spórolni – mintha két legyet ütnénk egy csapásra. Valójában azonban ezek a termékek amiatt ilyen alacsony árfekvésűek, mert a gyártás során nem fordítanak kellő időt, pénzt vagy technológiai erőforrást a rendszer biztonsági kiépítésére. 

 

Egy bizonytalan származású eszköz esetén olyan ismeretlen okoskészüléket telepítesz a hálózatodba, amiről nem tudod száz százalékosan, hogy mihez fér ténylegesen hozzá. Ezek az ellenőrizetlen termékek akár nagyobb kárt is okozhatnak, hiszen kiszivárogtathatják a felvételeket illetéktelenek felé, vagy kevésbé ellenállóak a hacker támadásokkal szemben.

 

Ráadásul, ha a névtelen gyártó egyszercsak felhagy a működéssel, akkor a kamerarendszerhez tartozó applikáció sem kerül többé frissítésre, vagy megszűnhet. Ez aztán további problémákhoz vezethet, hiszen nem kerülnek javításra a biztonsági hibák, és még sebezhetőbbé teszik a mindennapjaidat.

 

A fentiek mellett az olcsó változatok sokszor nem képesek azt a megfelelő színvonalat sem képviselni, ami egy biztonsági kamera esetében elvárt lenne. A felvételek életlenek vagy szemcsések lehetnek, és ez főleg egy éjszakai rögzített videó esetén még kirívóbb gond lehet.

 

A Hikvision versenyképes áron kínálja bizonyítottan minőségi termékeit, ezért javasoljuk mi is ennek a rendszernek az alkalmazását. A háztartástól a kereskedelmi felhasználásig bármelyik igényt kiszolgálja, mi pedig segítűnk a kamerarendszer telepítésében és kialakításában egyaránt.