+36 30 330 41 53

Ezeket gondold át, mielőtt beszereznél egy biztonsági kamerát

A megfigyelő kamerák egykor csak a bankok és a kiskereskedelmi üzletek pénztárai fölött voltak, de manapság már szinte minden elképzelhető üzletben, munkahelyeken, raktárokban és utcákon egyaránt megtalálhatóak. Az internetnek és a felhőalapú számítástechnikának köszönhetően a bevethetőségük és hatékonyságuk már az otthonainkat és a nyaralókat is védhetik – de mielőtt hirtelen felindulásból vásárolnál egy kamerarendszert, gondold át az alábbi szempontokat. 

 

Az egyik legfontosabb dolog: mit szeretnél monitorozni, és miért? Akár szeretnéd végre elkapni a piszkos mancsú állatkát, ami összepiszkítja a frissen fényezett autót, vagy nagyobb értékeket őrzöl a lakásban és felkészülsz a váratlan vendégek nyakoncsípésére, a legfontosabb:  a kamerákat a megfigyelési területnek megfelelően helyeztesd fel. Ez azt jelenti, hogy a szerkezet a lehető legjobban lássa be a felügyelni kívánt területet. A vakfoltok elkerüléséhez mi a sarkokra helyezett térfigyelő kamerákat ajánljuk, amik egymásra is rálátnak – így biztos lehetsz abban, hogy semmi nem kerüli el a figyelmedet. 


A sarkok mellett a ház oldalfalán vagy a lakásban a gerendára, szarufára is javaslott a kamerák elhelyezése.  Érdemes emellett nemcsak a bejárati ajtót őrizni, hanem a klasszikus területeket is megfigyeltetni egy otthoni biztonsági rendszerrel: a hátsó ajtókat vagy a kamra és az alagsor szellőző ablakait. Ha rendszeresen nagyobb tételű csomagokat rendelsz, és aggódsz, hogy lábuk kelhet, akkor a postaláda megfigyelése is fontos lépés, hogy elkerüld a levél- és csomaglopási eseteket.

 

Nem elhanyagolható a fényforrások megléte sem: lényeges átgondolni, hogy a megfigyelendő terület kap-e elegendő megvilágítást, hogy azonosítson különböző részleteket. Erre jó megoldás a mozgásra érzékeny világítórendszer, valamint az éjjellátó kamera. Utóbbiaknak már annyira fejlett a technológiája, hogy világítórendszer hiányában is remek felvételeket tudnak készíteni. 

 

Ami még nem hangzott el, az az, hogy milyen módon akarod az adatokat gyűjteni és rögzíteni. Merevlemez vagy felhőalapú tárolást szeretnél, és mekkora tárhelyet tudsz biztosítani, és egy esetleges gond esetén hogyan tudod átadni a felvételeket a rendőrségnek? Mivel a felhőalapú ingyenes tárolás túl alacsony minőségben és kevés képkockát őriz meg, és még egy fizetős szolgáltatás esetén sem térül meg eléggé a háttértár, ezért mi mindig a merevlemezt javasoljuk.

 

A legjobb, ha stratégiailag jól elhelyezett, fix, és széles látószögű biztonsági kamerákat helyezel el az őrzött terület különböző pontjain. A beszerelést viszont bízd profikra: segítünk átgondolni a számodra legideálisabb kialakítási tervet, és a kamerarendszer telepítése mellett az üzembe helyezésről és a kábelek megfelelő elrejtéséről is gondoskodunk.