+36 30 330 41 53

Biztonsági kamera karácsonyi ajándéknak? Ezeket a hibákat kerüld el!

Mint minden évben, idén is rengetegen szeretnének gondoskodni családjuk biztonságáról – egy kamerarendszer ezért remek ajándék lehet a karácsonyfa alá. Mégis, ha nem vásárolunk körültekintően, a csomag kinyitása után nem lesz teljes az öröm. 

 

Karácsony tájékán sokan vesznek ki szabadnapot, hogy a pihenés mellett több időt tudjanak szánni a háztáji teendőkre. Ugyanakkor, ha kedvesünket szeretnénk meglepni egy biztonsági kamerával, akkor gondolnunk kell arra is, hogy annak a beüzemelése mivel jár. Ugyanis az egyik legbosszantóbb élmény tud lenni, ha olyan ajándékot kapunk, amit nem tudunk azonnal tesztelni vagy kipróbálni. Még inkább elveszi a varázst, ha tudnánk használni az ajándékot és időnk is lenne a beüzemelésre, de mivel nem rendelkezünk a megfelelő felszereléssel, el kellene menni értük a boltba – ami természetesen az ünnepek miatt zárva tart. 

 

A biztonsági kamera pont ilyen ajándék, hiszen nem elegendő csak egy eszközt venni, a beszereléséhez is körültekintően kell eljárni. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan legyen ez a meglepetés tökéletes ajándék.

 

Bármilyen kamera jó?

Sokszor a felszerelés és beüzemelés után jön a feketeleves. A kamera képe elmarad a várttól, az applikáció telepítése és kezelése nehézkes. Továbbá lehet, hogy jó kamerát vásároltál, ám nem a célnak megfelelőt.

 

Mi kell a beüzemeléshez? 

Szükség van egy digitális rögzítőegységre és egy abba illő biztonságtechnikai merevlemezre. A felhőben tárolhatjuk akár hónapokon keresztül a felvételeket, és online bármikor visszanézhetőek. A kamerához kell egy tápegység, valamint elektromos és balun csatlakozókra is szükség lesz. 

 

Az sem mindegy, hogy kintre vagy beltérre szeretnétek felszerelni a kamerákat, hiszen ennek fényében szükségetek lehet még további kiegészítőkre. Ami a lokációtól függetlenül kelleni fog: UTP és tápkábel, valamint egy kábelcsatorna, ami bármilyen külső hatástól megvédi azokat. Ha nem egyenes felületen vezetjük át a kábeleket, akkor egy gégecső tökéletes lesz a kanyargós kialakítású védelemhez. A szerszámokról se feledkezzünk meg: a létra és a különböző fogók (csípőfogó, krimpelő fogó, BNC fogó) mellett fúróra, vastagabb felületek esetén akár ütvefúró  is kellhet.

 

Mi a HIKVISION márkát ajánljuk – ez beltéren és kültéren egyaránt biztosítja a Full HD vagy akár a 4K élményt! Az általunk nyújtott, országos lefedettségű csomagban biztosítjuk a kamera mellett a kiépítéshez szükséges eszközöket (1 Tb winchester, tápegység, UTP kábel, tápkábel), valamint a kialakításban és felszerelésben akár kollégáink is segítenek. Így nem nektek kell bajlódni a kiépítéssel: mi egy nap alatt végezünk a kamerarendszer telepítésével és beüzemelésével.