+36 30 330 41 53

Sokféle lehetőség van a piacon a kamerák képminőségét illetően, de ezen nem érdemes spórolni. Érthető a kérdés, hogy mi mégis a különbség mondjuk egy 1080p és egy 4K biztonsági kamera között – ebben a cikkben ezt és további fontos szempontokat fogunk bemutatni.

 

Képminőség

Egy 4K vagy Ultra HD kamera magasabb teljesítményt nyújt mindig a képfelbontás és teljesítmény, mind a színek terén egy 1080p vagy alacsonyabb teljesítményű kamerához képest. A videófelbontás formátuma egy Ultra HD esetében négyszer akkora, mint a hagyományos 1080p-nél (16:9), és legalább 8 megapixeles felbontású. Egy ilyen minőségű felvétel esetében a részletgazdagság sokkal nagyobb biztonságot tud nyújtani hosszú távon – nem lesznek elmosódott vagy felismerhetetlen pacák a videókon.

 

Beláthatóság

Egy HD kamera szélesebb látómezőt tud garantálni, így nagyobb tereket (parkolókat, kerteket, nyitott irodákat) akár egy biztonsági készülék képes lefedni.

Jellemzően ezek a kamerák több tárhelyet, valamint sávszélességet igényelnek – ugyanakkor a hozzájuk járó videó tömörítési technológia miatt ezek a felvételek már kevesebb helyet tudnak lefoglalni a tárhelyen. 

 

Garancia

Egy magas képminőséget biztosító kamerával hosszú távon csak nyerni lehet, hiszen nem kell azon aggódni, hogy a felvételek valóban kellően tiszták lesznek-e. Ezért dolgozunk mi is ilyen készülékkel. Legyen szó munkahelyi vagy otthoni vagyonvédelemről, vagy üzletünk védelméről, a széles lefedettség miatt egy valóban professzionális biztonságot garantál a 4K Ultra HD készülék.