+36 30 330 41 53

5 hatalmas bukás – ezeket vette fel a biztonsági kamera

Az élet csupa rejtély és kaland. Legfőképpen akkor, ha valami olyasmi történik, amit nehezen lehet megmagyarázni. Mondjuk eltűnik, vagy teljesen máshova kerül valami egy szobában, letörik egy szobordarab egy kiállításon. Ilyenkor a legjobb, ha nem találgatnuk, hanem visszanézzük az otthoni kamerarendszer, vagy az irodai biztonsági kamera felvételeit. Hozunk 5 olyan esetet, amikor ez bizony jól jött. 

 

A letört lábujjak nyomában

Az Artnet ősszel arról írt, hogy rejtélyes módon letörtek a Possagnóban található Museo Antonio Canovában található  200 éves szoboralak lábujjai. Szerencsére nem kellett sokáig találgatni, mi történhetett, mert a kamerán minden látszódott. 

Kiderült, hogy az egyik látogató, 50 éves férfi egy vicces képet akart készíteni a szoborral, ezért ráült. Ekkor történt meg a baleset. Először azt mondta, hogy nem akart elmenekülni, csak éppen nem vette észre, hogy mi történt. A kamerafelvételek azonban azt igazolták, látta mi történik, de inkább lazán továbbsétált. A férfi végül beismerte, hogy megrongálta a Pauline Bonapartét ábrázoló szobor gipszmásolatát.

 

Trükkös 62 éves budapesti autótolvaj bukott le…

…amikor visszanézték a nyomozók egy lopott autó bejelentése miatt a XIV. kerületi, Mexikói úti parkolóház közelében található kamerákat. OKtóber 24-én jelentette egy férfi, hogy lába kelt a kocsijának. Kiderült eredetileg ő is autóval érkezett, és egyszerűen leparkolt a másik autó mellé. Kiszállt, felfeszítette az atjót, majd beindította, és elhajtott vele. Később visszament a saját kocsijáért is. A rendőröknek szerencséjük is volt, mert a férfi furikázott egyet másnap a lopott járművel, a Dunakeszi úton szúrták ki a járőrök. Ezután igazoltatták, és bevitték az őrsre.

 

A garázstolvaj pedig akkor bukott le, amikor leverte a kamerát

Tavaly februárban Gyulán egy férfi az egyik garázsba tört be, hogy elvigyen pár dolgot, végül 2 láncfűrésszel távozott. Azt hitte megúszhatja, ha leveri a kamerát, ami a garázsajtóra volt irányítva. Pechjére a kamera felvette az arcát, elég közelről, és jól felismerhetően. Hiába ütötte le, a felvételek nem abban vannak. Amikor a tulajdonos bejelentette a lopást a rendőrségen, leadta a felvételeket, így néhány napon belül meg is lett a tolvaj egy rendőri igazoltatás közben. 

 

Betörés közben értek ki a rendőrök

2018 májusában a budapesti rendőrök olyan gyorsan elfogtak egy tolvajt, hogy esélye sem volt elmenekülni a helyszínről. Az egyik VI. kerületi zálogház ajtaját törte fel, de ezt élőben mutatta a telepített kültéri kamerarendszer a tulajdonosnak, aki mint az akciófilmekben: szólt azonnal a rendőröknek. A felvételen látszik, ahogyan a rendőrök pár lépéssel a nyomában vannak, és bizony, el is fogták.

 

 

Végül egy kis nevetés

Nem tudjuk, mennyire igazi, vagy csak eljátszott ez a felvétel, minden esetre megmosolyogtató, ahogyan a tolvaj kiszúrja a kamerát, és meggondolja magát. Sokszor ezért szoktuk mondani, hogy a kamera látványa már önmagában is egyfajta visszatartó erő lehet.