Kamera a boltba: nem csak ellenőrzésre, a vevőt is védi

Manapság már szinte nincs is olyan bolt, ahol ne lenne legalább egy kamera, sőt, a legtöbbnek minden szeglete megfigyelhető biztonsági kamerával. Egy jól kialakított és beállított rendszernek rengeteg előnye van, hiszen egyszerre több funkciót is ellát.

 

Első és legegyértelműbb funkciója, hogy elriassza a tolvajokat. Legtöbbször már a “kamerával megfigyelt terület” kiírás is elrettentő lehet, ha pedig a lopni készülő vevő láthatja is, hogy az eladó milyen sok kamerán figyelheti meg tevékenységét, szinte biztos, hogy elmegy a kedve a próbálkozástól. Így nem kell csak azért több alkalmazottat fizetni, hogy a bolt minden sarkán álljon egy eladó, aki figyel, hiszen elegendő, ha a pénztárba beosztott munkatárs figyeli a bolt végében válogató vevőt. Sokszor még manapság is próbálják a biztonságot őrökkel biztosítani, azonban rengetegszer tapasztaljuk, hogy egy ártatlan vevőt elijeszt egy túlbuzgó biztonsági őr. Mindenki tapasztalta már, mennyire rossz érzés, mikor válogatás közben egy szigorú tekintetű őr mindenhova követ, és nyilvánvalóan azt várja, mikor teszünk valami törénysértőt. Az ilyen tapasztalatok akár örökre elriaszthatják a visszatérő vevőt, hiszen a bizalmatlanság érzése senkinek sem hiányzik. Egy jól kiépített kamerarendszerrel az állandó ellenőrizgetés felesleges, úgy tudjuk megfigyelni a vásárlót, hogy az őt ne zavarja a nézelődésben.

 

Másrészről egy kiépített kamerarendszer megoldást nyújthat olyan helyzetekre is, mikor a főnök nem tud az üzletbe bemenni, viszont otthonról vagy akár több száz kilométerről utazás közben is meg tudja nézni a telefonján, hogy az üzletében minden rendben van-e. Hiszen mindenki tudja, a mondás legtöbbször igaz: nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ha azonban a beosztottak tudnak róla, hogy a főnök bármelyik pillanatban megnézheti, távollétükben is végzik-e a munkájukat, elkerülhető a probléma. A kamerarendszer olyan beosztott megfigyelésére is megfelelő, akiről esetleg sejtjük, hogy elemel a kasszából, vagy már volt is rá panasz a vevők részéről, hogy szándékosan vagy véletlenül, de rosszul adott vissza.

 

Ami nagyon fontos funkciója egy kamerarendszernek, hogy nem csak a tulajdonost és annak vagyonát védi, hanem biztosítja a vevők biztonságát is. A valóságban megtörtént esetekből tudjuk, van olyan eset, mikor egy vevő a boltban lesz lopás áldozata, melyre a bolt által üzemeltetett kamera tökéletes bizonyíték. Legyen szó sorbanállás közbeni zsebtolvajlásról, vagy egy véletlenül a kosárban felejtett pénztárca elemeléséről, a rendőrségnek nagy segítség, ha van kamera, mely a bűntényt bizonyítja. Ilyen esetben természetesen a sértett vevő a leghálásabb a bolt tulajdonosának, biztosak lehetünk benne, hogy visszajáró vásárlónk lesz a továbbiakban.

 

Egy jól kiépített bolti kamerarendszer nagy szakértelmet igényel, hiszen fontos felmérni, hova és milyen kamera beszerelése szükséges. Töltsd ki ITT az űrlapot az ingyenes árajánlatért, és mi a lehető leggyorsabban válaszolunk!